submenu

nieuws

Vacature stafmedewerker sport

14/07/2021
Wij zijn op zoek naar een stafmedewerker sport voor de ondersteuning van sportclubs via procesbegeleiding en oefenkansen Nederlands.

Vacature theatertechnieker (m/v)

13/07/2021
Wij zijn op zoek naar een theatertechnieker voor GC de Bosuil in Jezus-Eik. Interesse? Laat het ons weten!

Coronaproof initiatieven

21/06/2021
Door de coronacrisis waren onze centra lange tijd gesloten. Geen bezoekers, geen voorstellingen, geen activiteiten ... En toch hebben we niet stilgezeten! We stampten met succes enkele coronaproof initiatieven uit de grond. Bekijk ze hier!

Coronamaatregelen in de Muse

08/06/2021
UPDATE : heropening Gc de Muse

Faciliteitengemeenten krijgen vacatures moeilijk ingevuld

17/05/2021
De geschikte kandidaat voor een job vinden, is voor veel bedrijven en organisaties de laatste jaren een flinke uitdaging. Voor de gemeentebesturen van de faciliteitengemeenten is dat nog een stuk moeilijker. Zij moeten opboksen tegen de privésector én vooroordelen.

Monica Van den Dorpel is directrice van woonzorgcentrum Palmyra

17/05/2021
De coronacrisis heeft enorm ingegrepen in ons leven, maar de meest dramatische taferelen vonden plaats in onze woonzorgcentra. Een goede gelegenheid om met Monica Van den Dorpel, directrice van het woonzorgcentrum Palmyra in Drogenbos, te gaan praten. Hoe is het de directrice en de bewoners het afge

Het Gordelfestival keert terug naar de Gordel

17/05/2021
Op 5 september herrijst de Gordel uit zijn as: Na een aantal jaren Gordelfestival keren de organisatoren terug naar de vroegere naam. Het ontstaan van de Gordel en zijn achtergrond is vandaag niet meer goed gekend. Kaaskrabber schetst daarom zijn geschiedenis, en die heeft een link met Drogenbos

Inwoners van Drogenbos krijgen inspraak

12/05/2021
De hoeve waar kunstschilder Felix De Boeck tot aan zijn dood in woonde en werkte, is opnieuw in ere hersteld. De achterdeur waarlangs Felix steevast zijn gasten binnenliet, gaat midden mei open voor de eerste bezoekers. Het werk en leven van De Boeck wordt er tentoongesteld. ‘Het grote publiek is va

Juf Martine met pensioen

23/02/2021
Als kind droomde Martine Walravens ervan om kinderverzorgster te worden of in een kinderziekenhuis te werken. Omdat de arbeidskansen in de zorg toen heel wat schaarser waren dan vandaag en omdat het werk in een ziekenhuis onregelmatige werktijden, nacht- en weekendwerk met zich mee zou brengen, koos

Jasmine Huttener en Timme Verschingel

23/02/2021
Onder de noemer Samen scoren met Nederlands in de zes wil vzw ‘de Rand’ anderstalige kinderen in hun vrije tijd zo veel mogelijk oefenkansen Nederlands aanbieden. In Drogenbos zijn de eerste initiatieven van start gegaan. Jasmine Huttener van het Team Taalpromotie van ‘de Rand’ zet er haar schouders

FeliXart Museum en Stichting Folon in Terhulpen

23/02/2021
Jean-Michel Folon en Felix De Boeck zijn kunstenaars die veel met elkaar gemeen hebben. Vanaf begin juni 2021 zijn ze ook verbonden via een fietsparcours door het Zoniënwoud.

Goede buren

23/02/2021
Beter een goede buur dan een verre vriend, luidt het spreekwoord. Dat beseffen ook de buurgemeenten van Drogenbos. Waarom zouden ze in de gemeente Ukkel dus twijfelen om het parkeren betalend te maken als je op een boogscheut gratis kan parkeren? En Drogenbos laat als goede buur maar begaan?

Nadia Taher is projectmedewerker bij Passage 4

16/02/2021
Nadia Taher, een jonge vrouw van 28, is sinds september 2019 de nieuwe deskundige projectwerking bij het OCMW van Drogenbos. Ze werkt in de ontmoetingsplaats Passage 4. Nadia is de opvolger van Renaud Arents die sinds 2016 het aanspreekpunt in Passage 4 was. Ze heeft haar werkplek in de Kerkstraat 4

Week van de Belgische Muziek: Ode aan de Belgische muziek!

14/02/2021
Tijdens de Week Van De Belgische Muziek wordt muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector volledig in de spotlights gezet. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek.

Digitaal communiceren

18/12/2020
De gemeenschapscentra van vzw 'de Rand' geven verenigingen graag tips over hoe ze digitaal contact houden met hun leden.

FeliXart Museum

01/12/2020
Het FeliXart Museum heeft op dit ogenblik meer dan de wind in de zeilen. Met zijn tweesporenbeleid – enerzijds de focus op kunst en tentoonstellingen, anderzijds op natuur en omgeving – worden prachtige dingen gerealiseerd.

FeliXart museum

10/09/2020
In de boomgaard van Felix De Boeck, in het hart van de gemeente, grazen sinds kort twee koeien. De Boeck zelf was erg gehecht aan zijn eigen koeien en verzorgde ze met veel liefde. Het FeliXart Museum wil nu hetzelfde doen, samen met de inwoners van Drogenbos.

E-sportcompetitie brengt gamers samen

07/09/2020
De zeven gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’ en Just4Fun willen de gamers van de zes faciliteitengemeenten en Overijse verenigen in e-sportteams, die samen een gaming-liga vormen. Maak je klaar voor een gaming battle tussen de gemeenschapscentra.

Gordelfestival vindt plaats op 6 september

13/07/2020
Ook dit jaar wordt er op zondag 6 september gegordeld in de Vlaamse Rand. Het Gordelfestival krijgt wel een aangepaste formule. De focus ligt vooral op het sportieve.

Vzw de Rand wenst u een fijne Vlaamse Feestdag

11/07/2020
Corona maakt een fysiek samenzijn moeilijk maar via deze video wil vzw de Rand toch even stilstaan bij de Vlaamse Feestdag.

GAMEN EN CHATTEN, OOK DIT IS GEMEENSCHAPSVORMING

01/07/2020
Gemeenschapsvorming via een onlinetool, werkt dat? Zeker en vast! De Muse en Just4Fun bouwen samen aan een online gemeenschap rond gamen. We zoeken jongeren en geïnteresseerde volwassenen die het gamen in de vingers hebben en samen met anderen willen gamen.