submenu

nieuws

‘Kzeg a Moda definitief beschermd als monument

07/11/2019
Estaminet en danszaal Au Cher Ami – vandaag restaurant ‘Kzeg a Moda, op de hoek van de Sterstraat en de Grote Baan in Drogenbos, is een gekend gebouw. Voormalig Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Ben Weyts (N-VA) beschermt Estaminet K’zeg a Moda nu definitief als monument.

Winnaar tevredenheidsenquête de Muse

04/11/2019
Onlangs namen er een groot aantal mensen deel aan de tevredenheidsenquête van GC de Muse.

Vzw ‘de Rand’ geeft sportclubs een Boest!

19/09/2019
Vzw ‘de Rand’ lanceert een nieuwe campagne om sportclubs te ondersteunen. Vandaag zijn een eerste filmpje de website, een campagneaffiche en een stickervel met tips klaar.

Zangkoor Serenata

17/09/2019
In 1965 nemen enkele dames van het toenmalige KAV Drogenbos, vandaag Femma Drogenbos, het initiatief om samen te zingen. Er bestaat al een mannenkoor, maar de vrouwen willen ook graag zingen en ze geven zichzelf de naam ‘De Zingende Moeders’.

Gratis met de bus naar het Gordelfestival

13/05/2019
Het Gordelfestival pakt uit met een straf programma. De blikvanger is ongetwijfeld ‘Omloop de Groene Gordel’, of de fietstocht rond de Groene Rand op eigen tempo. Vzw ‘de Rand’ legt gratis bussen in. Reserveer nu je zitje!

De Plezante Berkûzen stonden weer op de planken

29/04/2019
Vrijdag, zaterdag en zondag was Drogenbos weer in de ban van toneel. Met hun conseir 'Surpries in de Cammestroet' konden de zowat 450 aanwezigen genieten van volkstoneel. Het werd een schouwspel vol humor, met veel herkenbare scènes voor de oudere Drogenbossenaars.

In Drogenbos is toneel nooit ver weg

18/02/2019
Het kan niet worden ontkend, Drogenbos heeft een zeer rijke ervaring met toneel. Tot in de jaren vijftig werd er door de toneelkring “Kunst en Vermaak” jaarlijks toneel gespeeld. Mensen als Pol Jacquemijns en vele andere bekende namen in de gemeente namen er aan deel.

Spelen in het Nederlands

03/12/2018
Op 28 november kwam Lennaert Maes tijdens Spelen in het Nederlands een Sinterklaasverhaal vertellen en samen met kinderen en hun (groot)ouders Sintliedjes zingen in Felixart. De kinderen en hun ouders zijn nu klaar voor de komst van de heilige man.

Initiatie Nederlands leren voor inwoners van Drogenbos

27/11/2018
In maart starten in Drogenbos 2 reeksen ‘initiatie Nederlands’. Enkel inwoners van Drogenbos kunnen meedoen. De initiatie is gratis.

Goochelen met Guinelli

14/11/2018
Op woensdag 21 november verwelkomt GBS de Wonderwijzer in Drogenbos de grote goochelaar Guinelli, in het gewone leven bekend als Gunther Guinée. Bij het grote publiek raakte hij bekend door zijn deelname aan Belgium’s got talent (2012), waar hij het tot in de finale schopte.

Volg GC de Muse op Facebook en ontvang de nieuwsbrief

09/07/2018
Om de twee maanden stuurt GC de Muse een nieuwsbrief. In de nieuwsbrief vind je informatie over alle activiteiten, verenigingsnieuws … in Drogenbos.