Over ons

GC de Muse in Drogenbos is een van de zeven gemeenschapscentra van vzw 'de Rand'.

Vzw ‘de Rand’ ondersteunt en stimuleert het Nederlandstalige karakter van de Vlaamse Rand. De vzw draagt bij tot de groei van een open en verdraagzame leefgemeenschap, die vanuit een Nederlandstalige profilering de leefkwaliteit voor de hele bevolking van de Vlaamse Rand bevordert.

Vzw 'de Rand' is het meest zichtbaar dankzij haar zeven gemeenschapscentra. Zes van de centra liggen in een faciliteitengemeente: de Boesdaalhoeve (Sint-Genesius-Rode), de Kam (Wezembeek-Oppem), de Lijsterbes (Kraainem), de Moelie (Linkebeek), de Muse (Drogenbos) en de Zandloper (Wemmel). GC de Bosuil (Overijse/Jezus-Eik) vormt hierop een uitzondering.

De gemeenschapscentra ondersteunen het plaatselijk verenigingsleven en bieden een kwaliteitsvol cultureel programma aan, dat ook de talrijke internationale en anderstalige inwoners van de Rand aanspreekt. De centra ondersteunen de plaatselijke culturele raden en focussen ook op jeugd en sport. Ze hebben een veelzijdige infrastructuur, die je ook kan huren voor allerlei activiteiten.

In elk van de zes faciliteitengemeenten verschijnt maandelijks een gemeenschapskrant, met plaatselijk nieuws, informatie over het gemeenschapscentrum en de Vlaamse Rand. In Overijse publiceert de Bosuil het tijdschrift blink in samenwerking met CC Den Blank.