Uit het centrum

GC de Muse zegt 'Hier niet' tegen online haatspraak

02/03/23

Wij ondertekenden net als meer dan 600 andere bedrijven, merken en profielen het charter tegen online haatspraak en beledigingen op Hierniet.be.

Uit onderzoek blijkt dat online haatspraak op nog geen 3 jaar verdubbeld is. Vanaf nu zeggen we ‘Hier Niet’ tegen haatspraak en andere beledigingen op onze kanalen, want we vinden dat iedereen zich hier welkom mag voelen.

Wie over de schreef gaat, sturen we naar onze gedragscode voor online reacties. Want op onze kanalen is er geen plaats voor online haat.

Meer info: https://hierniet.be/

Meer nieuws

  • vzw 'de Rand'

    Jaarbeeld 2023

    15/03/24

    2023. Een jaar van groei en succes voor vzw 'de Rand'. We zijn trots op de behaalde resultaten en sterke samenwerkingen. We zijn klaar voor nieuwe uitdagingen en kansen. Lees hier ons jaarverslag!

  • Gemeenschapskrant

    Hoe groen en rust combineren met drukte en bebouwing?

    14/02/24

    De druk op de Rand neemt toe: meer inwoners, meer verkeer, meer bebouwing, meer economische activiteit … Maar toch wil iedereen een groene Rand. Hoe valt dat te rijmen? En: hoe pakken een aantal gemeenten in de Rand dat aan?

  • Gemeenschapskrant

    Vrijwilliger in de kijker: Marie-Paul Neels

    14/02/24

    Vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde. Ook in onze gemeente rekenen heel wat organisaties, verenigingen of scholen op de belangeloze inzet van vrijwilligers. Deze maand geven we het woord aan Marie-Paul Neels, die al vijf jaar aan de slag is als leesmoeder in gemeentelijke basisschool De Wonderwijzer.