Gemeenschapskrant

De Drie Fonteinenbrug is klaar

09/09/22

De Drie Fonteinenbrug is een nieuwe boogbrug over het kanaal naar Charleroi op de grens van Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw. De nieuwe brug moet de ontsluiting en de verkeersveiligheid in en rond de bedrijvenzone langs het kanaal aanzienlijk verbeteren en tegelijk het watergebonden transport stimuleren. De brug werd begin juli officieel opengesteld voor het verkeer.

De brug heeft al een hele geschiedenis. Eind vorige eeuw stond ze voor de eerste keer als een klein streepje ingetekend in de toekomstplannen van het Vlaams strategisch gebied rond Brussel. In mei 2016 werd het startschot gegeven voor het realiseren ervan. Het openstellen van de brug is goed nieuws voor de omliggende bedrijven en de inwoners uit de regio. Kostprijs: 15,8 miljoen euro. De overspanning over het kanaal bedraagt 74 meter en de breedte van het brugdek 74 meter. Bij de bouw van de nieuwe Drie Fonteinenbrug is ook een goede functionele aansluiting op de nieuwe fietssnelweg F20 Kanaalroute Zuid gepland. Er werd gekozen om vanuit de E. Ghijsstraat een rechtstreekse aantakking met de fietssnelweg te maken via de nieuwe brug en een fietshelling op de rechteroever. De Oudstrijdersstraat was tot voor de opening van de nieuwe brug een doodlopende straat. Verder zal vanuit de Humaniteitslaan in Drogenbos een aantakking worden gemaakt op de fietssnelweg en de fietsbrug.

Tekst: HD
Uit: kaaskrabber september 2022

Meer nieuws

 • Gemeenschapskrant

  De Rand is een economische topregio

  05/12/22

  Wat betekent de Rand als economische regio? Veel, zo blijkt. Het is een productieve en welvarende regio, goed voor 8,7 % van de totale bruto toegevoegde waarde van het hele Vlaamse Gewest

 • Gemeenschapskrant

  Sicca Silva zoekt oud beeldmateriaal uit Drogenbos

  05/12/22

  Sicca Silva, de heemkundige kring van de gemeente Drogenbos, heeft dezer dagen de handen vol. Eerst en vooral werken we aan het inventariseren en klasseren van alle documenten die ons ter beschikking worden of werden gesteld. Een belangrijke taak, want zo zorgen we ervoor dat de rijke geschiedenis van ons gemeenschapsleven niet verloren gaat.

 • Gemeenschapskrant

  Melissa Palomo Lopez (39) wil Drogenbos laten bruisen

  05/12/22

  Als deskundige bij de dienst Vrije Tijd en Communicatie zorgt Melissa Palomo Lopez (39) er mee voor dat er in Drogenbos heel wat te beleven valt. De Cinéclub is het nieuwste initiatief. ‘We bereiken er mensen mee die we op andere evenementen nog niet hadden gezien.’