Gemeenschapskrant

De Drie Fonteinenbrug is klaar

09/09/22

De Drie Fonteinenbrug is een nieuwe boogbrug over het kanaal naar Charleroi op de grens van Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw. De nieuwe brug moet de ontsluiting en de verkeersveiligheid in en rond de bedrijvenzone langs het kanaal aanzienlijk verbeteren en tegelijk het watergebonden transport stimuleren. De brug werd begin juli officieel opengesteld voor het verkeer.

De brug heeft al een hele geschiedenis. Eind vorige eeuw stond ze voor de eerste keer als een klein streepje ingetekend in de toekomstplannen van het Vlaams strategisch gebied rond Brussel. In mei 2016 werd het startschot gegeven voor het realiseren ervan. Het openstellen van de brug is goed nieuws voor de omliggende bedrijven en de inwoners uit de regio. Kostprijs: 15,8 miljoen euro. De overspanning over het kanaal bedraagt 74 meter en de breedte van het brugdek 74 meter. Bij de bouw van de nieuwe Drie Fonteinenbrug is ook een goede functionele aansluiting op de nieuwe fietssnelweg F20 Kanaalroute Zuid gepland. Er werd gekozen om vanuit de E. Ghijsstraat een rechtstreekse aantakking met de fietssnelweg te maken via de nieuwe brug en een fietshelling op de rechteroever. De Oudstrijdersstraat was tot voor de opening van de nieuwe brug een doodlopende straat. Verder zal vanuit de Humaniteitslaan in Drogenbos een aantakking worden gemaakt op de fietssnelweg en de fietsbrug.

Tekst: HD
Uit: kaaskrabber september 2022

Meer nieuws

  • Gemeenschapskrant

    Hoe groen en rust combineren met drukte en bebouwing?

    14/02/24

    De druk op de Rand neemt toe: meer inwoners, meer verkeer, meer bebouwing, meer economische activiteit … Maar toch wil iedereen een groene Rand. Hoe valt dat te rijmen? En: hoe pakken een aantal gemeenten in de Rand dat aan?

  • Gemeenschapskrant

    Vrijwilliger in de kijker: Marie-Paul Neels

    14/02/24

    Vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde. Ook in onze gemeente rekenen heel wat organisaties, verenigingen of scholen op de belangeloze inzet van vrijwilligers. Deze maand geven we het woord aan Marie-Paul Neels, die al vijf jaar aan de slag is als leesmoeder in gemeentelijke basisschool De Wonderwijzer.

  • Gemeenschapskrant

    Verdienstelijke Drogenbossenaar: Myriam Govers

    14/02/24

    Eind vorig jaar werd Myriam Govers oververdiend in de bloemetjes gezet als ‘verdienstelijke Drogenbossenaar’. Myriam is al 50 jaar bestuurslid van het Davidsfonds, waarvan 24 als voorzitter. Maar ze was ook haar hele leven de sterke vrouw achter haar man, die huisarts is, en speelde ook op die manier een belangrijke rol in onze gemeenschap.