Gemeenschapskrant

De Drie Fonteinenbrug is klaar

09/09/22

De Drie Fonteinenbrug is een nieuwe boogbrug over het kanaal naar Charleroi op de grens van Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw. De nieuwe brug moet de ontsluiting en de verkeersveiligheid in en rond de bedrijvenzone langs het kanaal aanzienlijk verbeteren en tegelijk het watergebonden transport stimuleren. De brug werd begin juli officieel opengesteld voor het verkeer.

De brug heeft al een hele geschiedenis. Eind vorige eeuw stond ze voor de eerste keer als een klein streepje ingetekend in de toekomstplannen van het Vlaams strategisch gebied rond Brussel. In mei 2016 werd het startschot gegeven voor het realiseren ervan. Het openstellen van de brug is goed nieuws voor de omliggende bedrijven en de inwoners uit de regio. Kostprijs: 15,8 miljoen euro. De overspanning over het kanaal bedraagt 74 meter en de breedte van het brugdek 74 meter. Bij de bouw van de nieuwe Drie Fonteinenbrug is ook een goede functionele aansluiting op de nieuwe fietssnelweg F20 Kanaalroute Zuid gepland. Er werd gekozen om vanuit de E. Ghijsstraat een rechtstreekse aantakking met de fietssnelweg te maken via de nieuwe brug en een fietshelling op de rechteroever. De Oudstrijdersstraat was tot voor de opening van de nieuwe brug een doodlopende straat. Verder zal vanuit de Humaniteitslaan in Drogenbos een aantakking worden gemaakt op de fietssnelweg en de fietsbrug.

Tekst: HD
Uit: kaaskrabber september 2022

Meer nieuws

 • Uit het centrum
  Vacature

  Vacature theatertechnieker

  14/09/22

  Wij zijn op zoek naar een theatertechnieker voor GC de Zandloper in Wemmel en de centra van vzw 'de Rand'. Interesse? Laat het ons weten!

 • Gemeenschapskrant

  Site Felix De Boeck omgedoopt tot FeliX Art & Eco Museum

  09/09/22

  De officiële opening van de gerestaureerde hoeve van Felix De Boeck in juni was meteen het moment waarop de museumsite werd omgedoopt tot een Art & Eco Museum. Kunst blijft belangrijk, maar natuur en erfgoed komen op gelijke hoogte te staan.

 • Gemeenschapskrant

  Cliniclown en circusdocente Eva Kahan wordt Funky Frida

  09/09/22

  Samen eens lekker lachen. Dat genot wil Funky Frida je bieden. Maar als je een beetje dieper kijkt, merk je dat de voorstelling je al lachend ook nog iets anders probeert mee te geven. Eva Kahan, actrice en bedenkster van Funky Frida, licht toe.