De Acht Bergen

Filmmatinee

'De Acht Bergen' vertelt het verhaal van Pietro en Bruno, een stadsjongen en een bergjongen, die vriendschap sluiten als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, trekt Pietro de wereld rond. Een tocht in eenzaamheid en liefde, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen tegen de achtergrond van de ongerepte natuur van de Italiaanse Alpen.

Datum

Prijzen

  • Basis: € 3,00

Locatie

GC de Moelie
Sint-Sebastiaanstraat 14
1630 Linkebeek

Deze verfilming van Paolo Cognetti's roman is het regiedebuut van Charlotte Vandermeersch, die de regiestoel deelt met haar partner Felix Van Groeningen. Dat hij weet hoe je een hartveroverende film draait, bewees hij natuurlijk al met 'The Broken Circle Breakdown' en 'Beautiful Boy'.

Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen, sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht door liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.

De regisseurs en hun vaste cinematograaf Ruben Impens laten de elementen voor zich spreken. De meest choquerende ingreep was om in een vierkantig, eerder verticaal formaat te filmen. Dat voelt contra-intuïtief voor een film met imposante Alpenlandschappen, maar werkt wonderwel in dit prachtige verhaal over vriendschap.

Naar de roman 'Le otto montagne' van Paolo Cognetti.

Regie/Scenario: Felix Van Groeningen, Charlotte Vandermeersch
Cast: Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Filippo Timierd

door: Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

Genre: drama
Duur: 147 minuten

Gesproken taal: Italiaans
Ondertiteld: Nederlands